Wat is een sportevenement zonder prijzen? De eerste prijs voor de beste van de dag en natuurlijk kunnen ook de nummers twee en drie een mooie prijs in ontvangst nemen. Daarnaast ontvangen alle deelnemers ook vaak een presentje, zij stonden er immers ook maar even en deden hun best. Maar als organisator van een sportevenement is het vaak best lastig wat je de winnaars moet geven. Ga je voor een beker, een medaille of juist een andere prijs. Wij zetten de verschillende sportprijzen voor jou op een rijtje, zodat je keuze een klein beetje makkelijker wordt.

Nog steeds erg geliefd: de sportbeker

De bekendste sportprijs is toch wel de sportbeker. Met zijn mooie cup op een stenen plateautje lijkt dit altijd erg geweldig. De sportbekers zijn erg populair en kunnen dan ook ingezet worden bij elke wedstrijd. De bekers zijn te koop in verschillende formaten en mooie kleuren. Wellicht kun je zelfs bekers vinden in de kleuren van jouw sportclub. Sportbekers zijn niet alleen geschikt voor sportevenementen, ook bij familiedagen, kinderfeestjes of andere wedstrijden kun je voor de winnaar en sportbeker bestellen. De winnaar zal er in elk geval erg blij mee zijn.

Medailles voor groepen en teamsporten

Moet jij een sportevenement organiseren voor teams? Dan is een beker leuk voor in het clubgebouw, maar is het eigenlijk nog leuker wanneer alle teamleden ook een eigen prijs in ontvangst mogen nemen. Gelukkig zijn er medailles. Deze zijn vaak wat goedkoper dan de sportbekers en voor elk teamlid beschikbaar. De linten van de medailles zijn in vrijwel alle kleuren en stijlen te bestellen. In sommige gevallen kun je deze zelfs laten bedrukken met je eigen tekst. Ook de medailles worden voorzien van tekst en/of logo en een mooie herinnering blijft bewaard.

Rozetten

Rozetten worden veelal gebruikt in de paardensport. Maar zijn zeker ook voor andere situaties een mooie prijs. Het grote voordeel van de rozetten is, dat ze vaak geheel naar eigen smaak samengesteld kunnen worden. Kies je eigen kleuren en laat ze bedrukken met een eigen tekst of logo. Zo heb je een mooie en originele prijs voor de winnaars van jouw wedstrijd.

Vaantjes voor iedereen

Uiteraard ben je als organisatie erg blij met alle deelnemers. Zonder hen was er immers geen wedstrijd of competitie. Om die waardering te laten blijken, kun je er voor kiezen je deelnemers te belonen met een vaantje. Zo heeft elke deelnemer een leuk aandenken aan de wedstrijd en weten ze dat ze gewaardeerd worden. Ze zullen dan een volgende keer zeker weer deelnemen!