Waarom is sporten nou zo belangrijk? Dit is vast een vraag die je vaker hebt gehoord. Niet gek natuurlijk want dit is een hele goede vraag. Sporten is heel belangrijk in het dagelijks leven. Je krijgt een gezondere levensstijl, je conditie wordt beter en je nachtrust ook! Zoals je kan zien heeft sporten veel voordelen. In dit artikel ga ik je meer vertellen waarom sporten zo belangrijk is en waarom jij ook moet gaan beginnen met sporten. 

Sociaal contact

Sociaal contact is belangrijk in het dagelijks leven. Door te gaan sporten kan je nieuwe mensen leren kennen en je bent ook nog eens goed bezig. Toen ik begon met trainen bij personal trainer delft kende ik nog niemand. Na een tijdje heb ik veel nieuwe vrienden leren kennen. Het is gezellig om nieuwe mensen te leren kennen die bezig zijn met het zelfde doel. 

Ontspanning

Sporten werkt ook als ontspanning. Heb je dagelijks een 9 tot 5 baan? Dan snap ik het goed dat je even lekker wilt bewegen. Sporten zorgt ervoor dat je lekker je hoofd leeg maakt en nergens meer moet aan denken. Voor mij werkte het uitstekend. Ik kreeg op een gegeven moment veel stress van werk. Door ’s avonds te gaan sporten kon ik mijn hoofd leeg maken. Ik kon ook fijner slapen omdat ik moe was van het sporten. Dit zorgde ervoor dat ik goed uitgerust was voor werk. 

Gezondheid

Zoals je al wel wist is sporten gezond. Je werkt aan de conditie van je lichaam waardoor je nog sterker wordt. Dit zorgt ervoor dat je dagelijks veel fitter bent. Ik wist nog toen ik begon met trainen bij de personal trainer in delft dat mijn conditie dramatisch was. Dankzij het volhouden en de motivatie die ik kreeg heb ik het volgehouden. Inmiddels train ik al een half jaar en is mijn conditie vooruit gegaan!